Gespecialiseerd invoeg- en metselwerkrenovatie

Diensten

De Van der Haar groep is op dynamische wijze uitgegroeid tot een grote onderneming met ruim 60 werknemers. De disciplines die wij bieden zijn inspecties en rapportages en advisering op het gebied van o.a.: metselwerk, voegwerk, gevelreiniging, impregneren/hydrofoberen, renovatie spouwankers, raamdorpelstenen, betonnen gevelonderdelen, gevel kitwerk, gevel-en/of vloerventilatie, dakgoten, hemelwaterafvoeren, gevel dilataties, injecteren, na-isoleren spouw/vloer en steigerwerk.

  Renovatieankers

  De levensduur van een bouwwerk wordt in hoofdzaak bepaald door de kwaliteit van de gevel. Gevels kunnen bezwijken of instorten als gevolg van doorgeroeste spouwankers, door plaatsing van te weinig spouwankers tijdens de nieuwbouw, gecorrodeerde metselwerkondersteuning of door onvoldoende hechtsterkte van het metselwerk. De van der Haar groep inspecteert, rapporteert en renoveert de gevel vakkundig mét garantie: zekerheid in kwaliteit en duurzaamheid.
  Tijdens een spouwanker inspectie worden de volgende onderdelen onderzocht:
  •  aantal aanwezige spouwankers
  •  roestvorming spouwankers
  •  metselwerkondersteuningen

  Voorkomen
  Door tijdige inspectie en renovatie kan voorkomen worden dat gevels, muren en gebouwen bezwijken of instorten. Het risico dat er mensen worden getroffen door het instorten van gevels, kan zo tot het minimum worden beperkt.

  Gevelonderhoud

  Al meer dan 30 jaar voert de van der Haar groep gevelonderhoud uit, wij nemen u de zorg uit handen van al het bouwkundig onderhoud aan de gevel.

  Wij bieden onze klanten een onderhoudsplan aan over de totale exploitatie termijn van een project, deze rekenen wij netto contant door met als doel het inzichtelijk krijgen van de kosten per VHE per jaar.

  De van der Haar groep neemt zo de zorg voor het totale onderhoud van de gevel uit handen.

  Reinigen en hydrofoberen

  Voor het reinigen en hydrofoberen van metselwerk bent u bij de van der Haar groep aan het juiste adres.

  Na het uithakken, reinigen en opnieuw voegen van het metselwerk raden wij aan het metselwerk te hydrofoberen, met als doel:

  • droog houden van de gevel
  • verlenging levensduur voegwerk
  • lagere onderhoudskosten

  Metselwerkherstel

  De van der Haar groep inventariseert alle schade aan het metselwerk in een project, brengt deze in beeld op geveltekening overzichten, en doet een herstel voorstel.

  De oorzaak van gescheurd metselwerk komt veelal door, zetting, verkeerd of geen aangebrachte dilataties, of schade veroorzaakt door lateien.

  De van der Haar groep heeft alle kennis in huis om het juiste plan van aanpak voor te stellen om deze schade in te toekomt te voorkomen.

  Voegwerkherstel

  Slecht of verouderd voegwerk alsmede kapot gevroren stenen kunnen voor problemen zorgen zoals vochtdoorslag, mos- en algengroei. Ongeveer 90 procent van alle gevallen van vochtdoorslag komt door slecht, poreus of gescheurd voeg- en metselwerk.

  Oude en slechte voegen worden dan verwijderd en kapot gevroren/ gescheurde stenen vervangen door nieuwe, daarna wordt de gevel gereinigd. Vervolgens wordt er opnieuw gevoegd met mortel voor optimale dichting. Tenslotte wordt een impregneerlaag aangebracht voor behoud van de vernieuwde gevel.

  De Van der Haar groep herstelt of vervangt niet alleen het voegwerk, maar voorkomt ook dat problemen terugkeren.
  Het gaat om optimaal behoud en een onderhoudsarme toekomst. Kortom, minder zorgen tegen minimale kosten! Onze specialistische aanpak staat borg voor een soepele en goede aanpak. Voorkomen is immers beter dan genezen.

  Na-isolatie

  Na-isolatie spouw en vloer

  Voor woningen gebouwd tussen 1930 en 1980 is het na-isoleren van de spouw en vloer een

  interessante oplossing, door de jarenlange expertise van de “van der Haar” groep kunnen wij het

  juiste advies uitbrengen voor onze klanten.

  Voordelen:

  • Besparing op de energiekosten
  • Vocht en tocht zijn verleden tijd
  • Verhoging comfort en een gezonder binnenklimaat
  • In één dag uitgevoerd dus weinig overlast
  • Snelle terugverdien tijd

  Buitengevel isolatie

  Buitengevel isolatie met steenstrips

  Een nieuwe jas om een bestaande gevel, een discipline welke perfect past in de werkzaamheden

  welke de “van der Haar” groep voor zijn klanten uitvoert in eigen beheer.

  Voordelen:

  • Karakter van het pand (baksteen) blijft gehandhaafd
  • Vele vormen, afmetingen, kleuren leverbaar
  • Geen koudebruggen
  • Luchtdicht
  • Aanzienlijke kostenbesparing op de energiekosten
  • Duurzaam

  Goede redenen om contact op te nemen met ons voor advies.